Segítséggel élőknek


Megközelíthetőség:

Tömegközlekedéssel a 3, 28, 28A,62, 62A jelzésű villamosokkal valamint a 9,95,109,151,185,217 jelzésű alacsonypadlós buszokkal. 

A Kőbánya-alsó vasútállomás nem használható akadálymentesen. Csak lépcsőn keresztül lehet megközelíteni a peronokat, az itt közlekedő vasúti kocsik sem akadálymentesek.

Gyalogos megközelítéssel: a járdák burkolata aszfalt, legalább 150 cm szélesek és elkülönített kerékpársávval ellátottak. A
 kereszteződésekben zebra található, a járdaszegélyek lekerekítettek.

Az épület tulajdonságai:

A
 múzeum bejárati ajtóig öt lépcsőfokon keresztül juthatunk el kapaszkodó egyik oldalon sincs.. A bejárati ajtó kézzel nyitható kétszárnyú üvegajtó. A csengő 150 cm magasan van.  Alternatív akadálymentes bejárat nincs.

Az épületen belül a padlózat csúszás és káprázatmentes. Az ajtók nyílásszélessége nem éri el a 90 cm-t. A múzeum ajtó 84 cm széles (teljes 164 cm, aszimmetrikus).  A múzeumot csak lépcsőn keresztül lehet megközelíteni. A lépcsőnél nincsen kapaszkodó kialakítva. 
A múzeumban nincsen kialakítva akadálymentes mosdó. A WC ajtók nyílásszélessége 84 cm, 74cm,58 cm (befelé haladva). 

A múzeumba nem lehet bejutni akadálymentesen, de a tűzoltók készséggel segítenek a feljutásban (első emeleten van). A múzeumon belül nincs szintkülönbség.