Hírek


A CTIF - Töténeti Bizottság 27. Nemzetközi Konferenciája
2019. október 22. 14:43
A 27. konferenciát szervező Alsó-Ausztriai Tűzoltó Szövetség idén ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját. A konferenciát az Alsó-Ausztriai Tartományi Tűzoltó Akadémián rendezték.

Hazánkat Dr. Berki Imre a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatója képviselte. A bizottság ülésén 14 ország képviseltette magát. Az elnöki beszámoló után az egyes országok képviselői ismertették a hazájukban folyó munkát. Ezt követően a CTIF Tűzoltó Múzeumi minősítések helyzetéről adott tájékoztatást a bizottság elnöke. Idén a Bécsi Tűzoltó Múzeum kapta meg a minősítést, a Német Tűzoltó Múzeumot pedig újra minősítették. A következő aspiráns, 2020-ban a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma lesz, a kérelem és a hozzá tartozó dokumentáció határidőre benyújtásra került. A múzeumi minősítő csoport vezetője felkérte Dr. Berki Imrét, hogy végezze el azt a képzést, amellyel múzeumminősítési zsűri tag lehet, aktívan vegyen részt a régiójában zajló minősítési eljárásokban.

Komplett tisztújításra került sor. Az elnök egészségügyi okokra hivatkozva lemondott és utódjaként Gerald Schimpf urat javasolta, aki a Bécsi Tűzoltóság szóvivője és a Bécsi Tűzoltó Múzeum igazgatója egy személyben. A bizottság jelenlegi elnökhelyettese is, hivatkozva sokrétű elfoglaltságaira, lemondott, és utódjának Dr. Berki Imrét javasolta. A bizottság tagjai egyhangúlag elfogadták a jelöltek személyére vonatkozó javaslatokat. A jelölteket a CTIF alapszabályzata szerint a CTIF teljes küldöttgyűlése fogja megválasztani.

A következő nap lebonyolításra került a CTIF- Történeti Bizottság 27. Nemzetközi konferenciája Tűzoltóság a vízen és a vízben témában. Itt Dr. Berki Imre Tűzoltó hajók Magyarországon címmel nagysikerű előadást tartott, majd meghívta a résztvevőket a 2020-ban megrendezésre kerülő 28. bizottsági ülésére Magyarországra, ahol a Tűzoltóság és a különböző mentő szervezetek együttműködésének története lesz a téma.

Vissza